Business Developer

Voor een van onze innovatieve opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een enthousiaste Business Developer. In deze rol houd jij je bezig met het verkopen van software aan webshops, zodat zij hun retourproces kunnen optimaliseren. Heb jij ervaring met sales en wil jij je carrière versnellen bij een snelgroeiende scale-up in Amsterdam? Lees dan snel verder!

Over de opdrachtgever:

De opdrachtgever is opgericht in 2017 en houdt zich bezig met het optimaliseren van het retourproces van webshops. In het retourproces is erg veel waarde te halen voor webshops. Naast het verminderen van retouren met de speciaal ontwikkelde software kunnen klanten er ook meer mee verkopen. Dit doet de opdrachtgever met slimme, innovatieve tools die zij in-house bouwen.

De opdrachtgever maakt deel uit van de Challenger50 van Sprout, een lijst van de 50 meest innovatieve en snelgroeiende bedrijven die de status quo uitdagen. Zij werken voor mooie merken, voornamelijk in de fashion branche, zoals ASOS, Decathlon, Loavies en nog 500 anderen. De opdrachtgever groeit hard en zoekt daarom een Business Developer om het team te versterken.

Je komt terecht in een team van 17 mensen waarvan 2 collega’s zich ook bezig houden met sales. Er heerst een zeer informele sfeer waar hard gewerkt wordt. Er is veel ruimte om verantwoordelijkheid te pakken en jezelf verder te ontwikkelen met (internationale) doorgroeimogelijkheden.

Omschrijving van je dagelijkse werkzaamheden:

Van jou als Business Developer wordt verwacht dat je het product op een goede, gestructureerde wijze weet te verkopen aan webshops. In deze rol is het belangrijk dat je energie krijgt van klantcontact. Je bent namelijk geheel verantwoordelijk voor je eigen klanten en sluit je eigen deals.

Na het inwerktraject kan jij gelijk aan de slag gaan. Je beschikt over alle productinformatie en kan dit goed uitleggen aan de klant. Je straalt expertise uit naar de klant en weet snel en adequaat te reageren op kritische vragen van de klant. Daarnaast luister je goed naar de klant en kan je goed aanvoelen waar de behoefte ligt. Op basis hiervan kom jij met passende oplossingen en weet jij de klant te overtuigen om zo een mooie overeenkomst te tekenen.

Het grootste gedeelte van de tijd ben je bezig met het opvolgen en uitvoeren van warme leads. De warme leads komen binnen via een automatisch gegenereerde funnel. Deze leads ga je kwalificeren en nabellen om vervolgens een demo te geven over het product. Aan de hand van de demo ga je met de klant kijken naar de behoefte en maak je daar een voorstel voor. Het is belangrijk dat je snel dingen kan oppakken en veel verantwoordelijkheid durft te nemen.

Gezocht profiel:

  • Je bent autonoom en kan zelfstandig werken;
  • Je bent proactief en doortastend;
  • Je bent gedreven en resultaatgericht;
  • Je beschikt over HBO/WO denk- en werkniveau;
  • Je beschikt over een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;

Wat krijg je hiervoor terug?

  • Gelijk een jaarcontract bij de opdrachtgever;
  • Een mooi salaris €2800-3200 met interessante bonusregeling (2% van gegeneerde omzet);
  • Gebruik maken van bedrijfsauto, MacBook en iPhone;
  • Werken in een jonge, ambitieuze onderneming met veel potentie.

Solliciteer met account Solliciteer zonder account

Je moet ingelogd zijn om te kunnen solliciteren op deze functie.
Nog geen account? Schrijf je dan nu in!

Recruiter
 

Algemene informatie

Locatie
Amsterdam
Functie
Sales
Tijd
Fulltime
Niveau
HBO/WO
Categorie
Startersfunctie, Ervaren
Geslacht
Man of Vrouw
Deel deze vacature
Wij werken voor
Onder voorbehoud van alle rechten © 2021. Student Select B.V