Generatie Y

Een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt vraagt om ander werkgeverschap.

Generatie Y en generatie Z  betreden op dit moment volop de arbeidsmarkt en deze generaties hebben  een  andere verwachting van hun loopbaan dan hun voorgangers.

Deze generaties kenmerken zich door onafhankelijkheid, behoefte aan afwisseling, zelfstandigheid en doordat zij niet hiërarchisch zijn ingesteld. In werk willen ze uitgedaagd worden met werkinhoud die er toe doet. De verwachting is dat banen zich snel zullen afwisselen en de dynamiek op de arbeidsmarkt sterk omhoog gaat.

 

Voor werkgevers die aantrekkelijk willen zijn voor jong, hoog opgeleid talent is het belangrijk dat zij rekening houden met de wensen van deze nieuwe generatie als het graat om samenstelling van arbeidsvoorwaarden en carrière-ontwikkelprogramma’s zoals traineeships.

Op dit moment maakt generatie Y 21 % van het arbeidspotentieel uit. Voor werkgevers is het van belang rekening te houden met de organisatie-inrichting voor een optimale benutting van dit potentieel. Lees hier meer over Generatie Y op de arbeidsmarkt.

 

Student Select heeft expertise opgebouwd over het bereik en behoud van deze doelgroep en de managerial uitdagingen. Wij worden regelmatig uitgenodigd om hierover te spreken op seminars en congressen. Graag adviseren wij u over de optimale inrichting van uw organisatie.