Dit traineeship biedt uitdaging om je management kwaliteiten te ontwikkelen in een innovatieveomgeving

ontwikkel je tot succesvol sales professional door praktijkgerichte opleidingen en trainingen

 

Traineeships

Traineeship, Management Development, Talentclass, Talent Development, allemaal termen voor starterstrajecten met overeenkomstige kenmerken. Maar wat houdt dat nu allemaal in?

 

  • Doelstelling: een traineeship is opgezet met de doelstelling om talentvolle starters te ontwikkelen tot (top)managers of (top)specialisten.
  • Werken & Leren: het is een combinatie van werken en leren, waarbij het werk een echte baan is, dus geen stage, en het leren in een gestructureerd opleidingstraject, met intervisies en persoonlijke coaching.
  • Verschillende ervaringen: een trainee krijgt de kans om verrijkende ervaringen op te doen door verschillende functies te bekleden in diverse opdrachten of projecten.
  • Opleiding: een trainee-traject bevat professioneel georganiseerde opleidingsonderdelen. Opleidingen worden gegeven door experts binnen de organisatie of door gespecialiseerde bureaus. Ongeveer 10-15% van de totale duur van het programma wordt aan opleiding besteed. Het maakt niet uit of opleidingsmodules periodiek worden georganiseerd of dat er één lange opleidingstijd is. Opleidingsonderdelen kunnen puur vakinhoudelijk zijn (in ieder geval voor de traineeships die opleiden tot specialisten) of gericht op processen (in ieder geval voor het management traineeships). 
  • Coaching: trainees worden meestal begeleidt door een directe manager of collega met ervaring en door iemand die niet direct met de inhoud van het dagelijks werk betrokken is, zoals een Management Development adviseur of een externe coach. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is standaard, evenals periodieke begeleidingsmomenten. 
  • Duur: Een traineeprogramma heeft een duidelijk begin en een einde. Een regulier traineeship duurt één à twee jaar.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

Organisaties zijn voor een traineeship altijd op zoek naar de beste mensen, dit houdt concreet in dat zij op zoek zijn naar Young Potentials met een

  • (vaak) een afgeronde Hbo / Wo studie;
  • Studie gerelateerde (bij)banen;
  • Nevenactiviteiten, bestuurservaringen, buitenland stage, reizen, topsport etc.

 

Volg je via Student Select het SMARD programma, dan heb je het juiste CV en ervaring voor een traineeship. Wil je meer weten over traineeships, of weten of jij in aanmerking kunt komen? Neem dan contact op met één van onze consultants.